Modos Victor Olofsson gratuleras av Oscar Hedman. Foto: Mikael Fritzon/TT
Arkivbild: Modos Victor Olofsson gratuleras av Oscar Hedman. Foto: TT Nyhetsbyrån
Modo-Leksand 5-0

Klasskillnad när Modo slog Leksand

2:57 min

Modo var klassen bättre i det första kvalmötet till SHL i bäst av sju mot Leksand. Hemma i Örnsköldsvik var det inget snack om saken – 5-0.

Modo fick en bra start när lagets direktkval till SHL mot Leksand körde igång på söndagen. Leksandspelarna hängde inte med i SHL-tempot och Modo vann i Örnsköldsvik med 5-0.

Leksand kom till matchen med fyra raka segrar på väg fram till direktkvalet men stod inte att känna igen. Modo å sin sida hade inte spelat en match sedan förlusten mot Örebro den 8:e mars.

Men det var Modo som inledde bäst. Victor Olofsson sköt 1-0 efter 11.30 och Emil Pettersson stötte in en retur till 2-0 tre minuter senare vilket stod sig perioden ut.

Leksandsspelarna hängde inte alls med och tillbringade dessutom för mycket tid i utvisningsbåset vilket förstås gjorde det svårt att få fart på spelet framåt.

När Axel Ottoson serverade Ludvig Nilsson till 3-0 visade Modo hur öppet det ibland blev i Leksandsförsvaret och att man inte riktigt hängde med i tempot.

Precis före signalen för andra pausen kunde 20-årige Victor Olofsson sprätta upp 4-0 i nättaket, hans andra mål för kvällen.

I pausen bytte Leksand målvakt från Henrik Haukeland till Frans Tuohimaa. Men han fick lika dålig hjälp från sina utespelare som Haukeland och det dröjde bara sju minuter innan Gustav Possler ökade på till 5-0 i powerplay.

Nästa match spelas i Leksand på tisdag och först till fyra segrar gäller.


MATCHFAKTA

Direktkval till SHL, match 1 i bäst av 7

Modo-Leksand 5-0 (2-0, 2-0, 1-0) 

Första perioden: 1-0 (11.30) Victor Olofsson (Ilari Filppula, William Thomas), 2-0 (14.37) Emil Pettersson (Gustav Possler, Carl Grundström).

Andra perioden: 3-0 (12.24) Ludvig Nilsson (Axel Ottosson), 4-0 (19.59) Victor Olofsson (Ilari Filppula, William Thomas).

Tredje perioden: 5-0 (6.56) Gustav Possler (Emil Pettersson, Victor Olofsson) spel fem mot fyra.

Skott: 31-26 (13-6, 13-8, 5-12).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista