Växjös Ville Leino i kamp med Linköpings Jens Jakobs.
Växjös Ville Leino i kamp med Linköpings Jens Jakobs. Foto: Mikael Fritzon/TT

Snabbguide: LHC kan koppla rejält grepp om kvartsfinal-serien

Linköping har chansen att ta ett rejält grepp om matchserien mot regerande mästarna Växjö i måndagens SM-kvartsfinal.

Linköping-Växjö (2-0 i matcher)

Läget i kvartsfinal-serien: Linköping vann den första kvartsfinalen med 6-1. I lördags var det Växjö som började bäst och hade ledningen med 1-2 inför den tredje perioden. Då klev LHC:s Niklas Persson in i handlingen, gjorde två mål och plötsligt hade Linköping vänt matchen. 

Om Linköping vinner i kväll behöver de en seger till för att säkra en semifinal-plats.

Läget i lagen: Enligt corren.se så var Rhett Rakhshani med på söndagens träning och ser ut att kunna vara redo för spel i kväll.

– Vi får se hur allt känns på matchvärmningen i morgon (måndag). Vi tar ut laget då, säger tränare Dan Tangnes till corren.se.

Heta fakta: Linköping har bäst statistik i numerärt överläge i slutspelet med 33,33 procent. I lördags kom två av tre mål i power play. Växjö ligger på en fjärde plats med 25 procent.

Luleå-Färjestad (1-1 i matcher)

Läget i kvartsfinal-serien: Färjestad rivstartade i lördagens match och tog tidigt ledningen med 3-0. Matchen slutade 4-1 och värmlänningarna kvitterade i matchserien.

Läget i lagen: Luleås Bill Sweatt missade lördagens match på grund av en magmuskelskada, det återstår att se om han är redo för måndagens match. Färjestads Jonas Holös som varit sjuk var med på lagets träning i söndags. 

– Vår förhoppning är att Holös kan spela men än har vi inte fått klartecken från det medicinska teamet. Det dröjer nog till i morgon (måndag) innan vi eventuellt får det, säger FBK-tränaren Tommy Samuelsson till nwt.se.

Heta fakta: Färjestads målvakt Justin Pogge har bäst räddningsprocent under slutspelet, 93,44. Joel Lassinantti är trea med 91,53 procent.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".