Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand intervjuas av Petra Svensson. Foto: Isabell Gradin/SR
Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand intervjuas av Petra Svensson. Foto: Isabell Gradin/SR.

Sjöstrand: Turkiet-Sverige kommer spelas

1:30 min

Turkiet-Sverige kommer att spelas som planerat, trots de senaste dagarnas terrordåd i landet. Det meddelade generalsekreteraren för Fotbollförbundet på måndagen.

De senaste dagarnas terrordåd i Turkiet har väckt frågetecken kring om dom svenska fotbollsherrarna verkligen ska spela träningslandskampen i Antalya på torsdag.

Men matchen kommer att spelas som planerat, säger svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

– Vi följer naturligtvis händelseutvecklingen noggrant. Vi har ständig kontakt med UD och turkiska fotbollsförbundet tillsammans med andra instanser och vår samlade bedömning är att vi kan och ska genomföra matchen utifrån den information vi har just nu.

Finns det någon större oro bland spelare och ledare som ska resa ned till Turkiet?

– Vi pratar om sådana här saker och vill skapa trygghet så att alla känner sig trygga med att resa. Vi har tillit till de som jobbar på säkerhetsavdelningen.

Landslagsdebutanten Johannes Hopf vaktar till vardags målet i Genclerbirligi i den turkiska ligan och han känner ingen oro över att spela fotboll trots det oroliga läget.

– Om man tänker på den här matchen så är jag säker på att man har gjort en korrekt bedömning och jag litar på landslaget att de har full koll, säger Johannes Hopf till Radiosporten.

Helgens Istanbul-derby mellan Galatasaray och Fenerbahce fick ställas in på matchdagen efter att ett terrorhot riktats mot arenan.

– Det är väldigt mycket säkerhet runtom och det har det varit från dag ett så det känns väldigt tryggt och väldigt bra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista