John Guidetti med landslaget på Nationalarenan.
John Guidetti med landslaget på Nationalarenan. Foto: Marcus Ericsson/TT

Guidetti: ”Skickar mina tankar till alla anhöriga”

1:06 min

De svenska fotbollsherrarna tränade i dag inför morgondagens avresa till Turkiet och matchen på torsdag. John Guidetti är inte orolig med tanke på säkerhetsläget i Turkiet.

– Sen kan man aldrig vara hundra procent säker nånstans, det som hände idag i Bryssel kunde ingen förvänta sig, säger han till Radiosporten.

Målvakten Andreas Isaksson som varit magsjuk ansluter till truppen senare i dag. Även Norrköpings stjärnanfallare Emir Kujovic saknades vid dagens träning eftersom han i natt blev pappa.

Att Zlatan Ibrahimovic står över matchen på torsdag öppnar upp för John Guidetti som tycker det är bra att lagkaptenen vilar.

– Han har många matcher framöver och han har spelat väldigt mycket och han har visat vad han kan i Sverige så jag tycker det är rätt att stå över honom. Nu får andra kliva fram och vi får se vilka det blir, säger John Guidetti till Radiosporten.

Snacket inför matchen på torsdag har annars handlat mycket om säkerheten i Turkiet efter den senaste tidens terrorattentat. Bland annat fick helgens Istanbul-derby mellan Galatasaray och Fenerbahce skjutas upp efter hot. Men John Guidetti är lugn inför avresan till Turkiet.

– Jag litar på förbundet och säkerheten vi har här. Säger de att det är säkert att åka då åker vi. Sen kan man aldrig vara hundra procent säker nånstans, det som hände idag i Bryssel kunde ingen förvänta sig men tyvärr är det den världen vi lever i.

Flera explosioner har under förmiddagen ägt rum i Bryssel, bland annat på flygplatsen.

– Jag skickar mina tankar till alla anhöriga och alla drabbade och så får vi hoppas att världen blir bättre så vi slipper sånt här, säger John Guidetti.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista