Tove Almqvist i F19-EM.
Tove Almqvist i F19-EM. Foto: AFP/TT

Almqvist debutant i Sveriges EM-kvaltrupp

0:37 min

I Rotterdam spelade Sverige till sig en OS-plats. Nu är det dags för nästa uppgift: EM-kvalmötet med Slovakien den 8 april i Poprad.

– Det är ju så mycket enklare, roliga och trevligare att stå här när vi ska till OS i Rio de Janeiro även om det är EM-kval vi pratar om nu, säger förbundskaptenen Pia Sundhage, som på nytt valde att förbise Manchester Citys Kosovare Asllani.

– Nej, på tal om mördande konkurrens... Jag såg Liverpool-Manchester och Kosovare spelade 60 minuter. Hon var ganska bra och hade en stor målchans. Men just nu har vi valt andra forwards som vi är nöjda med utifrån vad de har presterat i OS-kval- och klubblaget.

I truppen finns debutanten Tove Almqvist från Linköping.

– Det är inget jag hade förväntat mig, säger Almqvist till P4 Östergötland.

– Jag har sett henne under våren. Hon är en teknisk fotbollspelare som i framtiden kommer att göra riktigt bra ifrån sig. Vi vill testa henne och se hur bra hon är bland de stora landslagsspelarna, säger Sundhage.

Damlandslaget har inlett EM-kvalet med tre raka segrar - Moldavien, Polen och Danmark - och toppar grupp 4. Slutspelet avgörs i Nederländerna 2017.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista