Skellefteå-HV71.
Skellefteå-HV71. Foto: Robert Granström/TT

Guide till SHL-kvartsfinalerna

Radiosporten har koll på förutsättningarna inför tisdagens kvartsfinaler i SHL. Skellefteå har 3-0 i matcher mot HV71 och kan säkra en semifinalplats.

HV71-Skellefteå

Kvartsfinalserien: Skellefteå har 3-0 i matcher och kan avgöra kvartsfinalserien i kväll. Laget vann den första matchen med 6-1. De två senaste vinsterna mot HV71 har kommit på övertid, 4-3 och 5-4. 

Det gäller att vi kommer upp i samma nivå nu för att vinna igen, säger Skellefteåtränaren Hans Wallson till klubbens hemsida. 

Läget i lagen: Skellefteå har alla spelare tillgängliga inför den fjärde kvartsfinalen. HV71 saknade Simon Önerud senaste. Det är oklart om han kommer till spel i kväll.

Heta fakta: Andrew Calof i Skellefteå har redan gjort fem mål i slutspelet. Lägg till en assist och han är poängbäst i laget. I HV71 är Martin Thörnberg poängbäst med sex poäng.

Vi har allt att vinna. Först till fyra (matcher) gäller fortfarande, säger HV71:s tränare Johan Lindbom till klubbens hemsida.

Djurgården-Frölunda

Kvartsfinalserien: Frölunda leder med 2-1 i matcher. 

Läget i lagen: Djurgården saknade långstidsskadade Alexander Fellström och Adam Ollas Mattson i senaste matchen. Frölunda saknade Lukas Bengtsson, John Nyberg, Sebastian Stålberg, Anton Axelsson, Kristian Vesalainen och Anton Karlsson. 

Heta fakta: Djurgårdens Linus Hultström leder slutspelets poängliga med 12 poäng. Frölundas Artturi Lehkonen har gjort fem poäng på de tre matcherna mot Djurgården.

Källa: SHL.

Kvartsfinalerna avgörs i bäst av sju matcher. Radiosporten sänder båda matcherna i Sportextra i P4, på webben och i appen Sveriges Radio Play, nedsläpp 19.00.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista