2016-03-22 Frölundas Anton Axelsson har just gjort 1-3 under kvartsfinal 4 av 7 mellan Djurgården Hockey och Fröunda HC i SM-slutspelet i ishockey påHovet i Stockholm. Foto: Maja Suslin / TT /
Foto: Maja Suslin/TT Foto: MAJA SUSLIN/TT
Djurgården-Frölunda 1-3

Frölunda fixade matchboll

1:31 min

Backen Oscar Fantenberg sköt Frölunda till seger och en jättechans att avgöra kvartsfinalserien mot Djurgården i SM-slutspelet på hemmaplan på skärtorsdag. Fantenberg gjorde ett mål och låg bakom ett annat när Frölunda vann på bortaplan med 3-1. 

Vi jobbar hårt och försöker. Men idag möter vi ett lag som är lite bättre.

Hans Särkijärvi, Djurgården

Frölunda blixtöppnade och satte ett våldsamt tryck mot Mantas Armalis, som ersatte Mikael Tellqvist i hemmamålet, under de första minuterna. Djurgården kom tillbaka och jämnade ut spelet i en tempostark, tät och tuff förstaperiod.

Frölunda gjorde ett imponerande jobb defensivt och sällan har Djurgården skapat så få vassa chanser på hemmaplan.

– Jag tror vi var lite spända inför uppgiften. Men efter det tycker jag ändå det är en relativt jämn match där Frölunda är lite bättre, säger Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi till Radiosporten.

Poängstarka hemmaspelare som backen Linus Hultström - etta i poängligan i slutspelet med tolv poäng - och forwardsstjärnan Patrick Thoresen kom ingenstans.

Det dröjde drygt halva matchen innan Göteborgslaget tog ledningen. Backen Oscar Fantenberg pricksköt 1-0 i Mantas Armalis klubbhandskryss.

Landslagsbacken var kvällens skottgladaste spelare med elva skott på mål.

Minuterna före ledningsmålet hade Frölunda också haft ett ribbskott genom Henrik Tömmernes.

Fantenberg låg också bakom 2-0-målet efter 9.20 av den tredje perioden. Armalis räddade backskottet, men släppte en retur som Artturi Lehkonen kunde vispa in med en backhand.

Det var Lehkonens fjärde mål på de fyra kvartsfinalerna mot Djurgården.

Hemmalaget kom tillbaka inför ett fullsatt Hovet, 8 098 åskådare då kapaciteten hade utökats med fyra platser.

Robin Alvarez styrde in reduceringspucken med skridskon med drygt fem minuter kvar av tredje perioden, men Anton Axelsson fastställde 3-1 med 1.17 kvar.

– Tanken var att jag skulle in och spela mycket boxplay och avlasta här och där. Men så kom vi två mot en och så satte jag dit den. Det var länge sedan jag gjorde ett mål, det var ett år sedan, så jag blev väldigt glad, säger Axelsson.


MATCHFAKTA

Djurgården-Frölunda 1-3 (0-0, 0-1, 1-2) 

Andra perioden: 0-1 (12.22) Oscar Fantenberg (Ryan Lasch, Artturi Lehkonen).

Tredje perioden: 0-2 (9.20) Artturi Lehkonen (Mats Rosseli Olsen, Oscar Fantenberg), 1-2 (14.35) Robin Alvarez (Tomi Sallinen, Mikko Lehtonen) spel fem mot fyra, 1-3 (18.43) Anton Axelsson (Mats Rosseli Olsen, Joel Lundqvist).

Skott: 29-38 (5-14, 11-15, 13-9).

Utv, Djurgården: 4x2. Frölunda: 4x2.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby och Linus Öhlund, Älvsbyn.

Publik: 8 098.

Frölunda leder med 3-1 i matcher.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista