Landslagschefen Lasse Richt.
Landslagschefen Lasse Richt. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Landslagschefen: ”Vi har inte tvekat att åka”

Landslagschefen Lasse Richt är på plats i Turkiet
1:44 min

Landslagschef Lasse Richt är på plats i Turkiet inför herrlandslagets match i morgon. Han säger att landslaget inte tvekat att åka till Turkiet trots rådande säkerhetsläge.

Snacket inför matchen har till stor del handlat om säkerheten i Turkiet efter den senaste tidens terrorattentat i landet och efter gårdagens terrordåd i Bryssel. 

– Det är klart att med alla diskussioner vi haft kring säkerheten har vi ju fokus på den. Vi kommer ha möten med det turkiska förbundet och med hotellet och kommer att titta på arenan och hotellet. Och naturligtvis flygplatsen, säger Richt till Radiosporten.

Har det någon gång varit tveksamt att genomföra matchen?

– Tveksamhet så tillvida att vi har följt händelserna väldigt noggrant och vi har jobbat väldigt intensivt för att ta fram så mycket fakta som möjligt. Den bedömning vi gjort efter det är att nej, vi har inte tvekat att åka.

Händelserna i Bryssel har inte påverkat?

– Nej, det är otroligt sorgligt att sådant händer i vår värld men det har inget med Antalya att göra i grund och botten. Men det är otroligt sorgligt att det kan hända. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".