LHC och Växjö.
Växjös Josh Hennessy och Linköpings Niklas Persson. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Kvartsfinal-guide: Mästarna kan utjämna

Växjö hade kniven mot strupen i måndags men lyckades reducera till 1-2 i matcher. I kväll har de chansen att utjämna kvartsfinal-serien.

Växjö-Linköping

Läget i kvartsfinal-serien: Efter två raka förluster vann Växjö måstematchen i måndags och reducerade till 1-2 i matcher. 

Läget i lagen: Växjös Josh Hennessy är avstängd efter tacklingen på Sebastian Karlsson. I Linköping saknades Nichlas Hardt, Niklas Persson (sliten) och Marcus Högberg (privata skäl) på tisdagens träning. Hardt fick en smäll i måndagens match och är osäker på spel, rapporterar corren.se.

Heta fakta: Växjö är det mest effektiva laget i power play i slutspelet med 33,33 procent. Linköping är på en fjärde plats med 23,08 procent.

Färjestad-Luleå

Läget i kvartsfinal-serien: Luleå gick ifrån till 2-1 i matcher i måndags. Norrbottningarna vann den tredje kvartsfinalen mot Färjestad med 3-1.

Läget i lagen: Rasmus Asplund och Joel Eriksson-Ek saknas enligt nwt.se. Asplunds frånvaro gör att Färjestad har kallat tillbaka Johan Olofsson som har varit utlånad till Leksand. Enligt SHL.se så ser Luleå ut att komma till spel med samma lag som sist. Det skulle innebära att Bill Sweatt och Viktor Ekarv saknas.

Heta fakta: Mikael Johansson är poängbäst i Färjestad med fem poäng (2 mål+3 assist) hittills i slutspelet. I Luleå toppar Lukas Wallmark den interna poängligan med tre poäng (3 mål).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista