SHL-jumbon borde åka ur direkt, tycker L-G Jansson och Magnus Wahlman.
SHL-jumbon borde åka ur direkt, tycker L-G Jansson och Magnus Wahlman. Foto: TT och SR.

Wahlman och Jansson: Lägg ner SHL-kvalet

Magnus Wahlman: "Jag tror att ni lyssnare håller med mig"
3:54 min

Seriesegraren i Hockeyallsvenskan ska gå direkt upp till SHL och jumbon i SHL ska åka ur direkt, utan kvalspel. Det tycker Radiosportens hockeyprofiler Magnus Wahlman och L-G Jansson.

Vad tycker du? Tyck gärna till i ämnet på Radiosportens Facebook-sida.

– AIK, som vann efter drygt 50 matcher i Hockeyallsvenskan, gick inte upp. Inte tvåan Tingsryd heller. Tingsryd försvann i ett play off mot Leksand. Och nu ska AIK spela bäst av sju matcher mot Karlskrona. Jag tycker att det blir för mycket matcher hit och dit, säger Radiosportens hockeyreporter Magnus Wahlman i veckans avsnitt av Istid och tillägger:

– Mitt förslag lyder så här: Vinnaren av Hockeyallsvenskan går direkt upp i SHL medan tvåan kvalar i bäst av sju matcher mot det näst sista laget i SHL. Ettan i allsvenskan direkt upp medan sista laget i SHL åker ur. Bort med alla andra play off och allting.

Wahlman får medhåll av Radiosportens expert L-G Jansson:

– Precis det här som du säger, det har jag sagt i tidigare avsnitt av Istid. Detta skulle bli mer rättvist. Nu kan nästan varenda lag i Hockeyallsvenskan vara med och kämpa om en plats i SHL, säger Jansson.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".