Stefan Holm
Stefan Holm. FOTO: JANERIK HENRIKSSON

Holm: ”Pressen ökar på IOK att kanske stänga av Ryssland”

3:14 min

Den brittiska tidningen The Times rapporterar att även rysk simning präglas av systematisk dopning. Nu ökar trycket på den internationella olympiska kommittén IOK att agera i frågan. Det säger OS-guldmedaljören Stefan Holm som sitter i IOK:s aktivas kommitté.

Rysk friidrott är avstängd på grund av systematisk dopning. Även ett tiotal ryska brottare har fastnat i dopningstester och riskerar att portas från OS.

Nu rapporterar den brittiska tidningen The Times att även rysk simning präglas av systematisk dopning. Det gör att trycket på IOK att agera i frågan ökar, enligt OS-guldmedaljören Stefan Holm som sitter i IOK:s aktivas kommitté.

– Det är klart att, kommer det fram fler saker kring ett enda land, i det här fallet Ryssland, ökar pressen på IOK att kanske i slutändan våga stänga av dem, säger han till Radiosporten.

– Risken med att stänga av ett helt land är att man faktiskt stänger av idrottsmän som inte har fuskat. Och det är väl det som man någonstans drar sig väldigt mycket för att göra tror jag. 

I OS i London 2012 tog Ryssland 33 av sina 82 medaljer i friidrott, simning och brottning. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista