Victor Nilsson Lindelöf i samspråk med Andreas Granqvist.
Victor Nilsson Lindelöf i samspråk med Andreas Granqvist. Foto: TT Nyhetsbyrån

SAGT OM MATCHEN: ”Annorlunda med Zlatan i laget”

1:55 min

Svenska röster efter 2-1-förlusten mot Turkiet.

Det är alltid skönt att göra mål, men det är synd att vi inte kunde hålla ut till 1-1. Vi är lite passiva vid deras 2-1-mål. Båda målen är lite billiga, överlag skapar de inte så mycket och vi har tre, fyra bra lägen. Det finns saker som vi kan ta med oss. Det är klart att det hade blivit en annorlunda matchbild med Zlatan i laget, men vi sparar honom till EM.

Jag känner att jag inte har ont någonstans, men såklart att jag inte känner mig 100 procent efter fem månaders skadefrånvaro. Vi skapar tillräckligt för att få med oss oavgjort. Vi får jaga lite mycket utan boll stundtals, men vi ligger bra i positionsspelet och har fyra, fem bra chanser.

Det var bra tryck, man måste ge full eloge till Turkiet som har gjort resan väldigt trygg, man känner sig säker. Det var ett fantastiskt stöd på läktaren och det visar vad fotboll handlar om. Det viktigaste för mig är att skapa målchanser. Jag och Marcus Berg skapade åt varandra, det är positivt. 

Sett över 90 minuter gick det helt okej. Det kändes bra med Andreas Granqvist. Han är lugn och trygg, och pratar. När man spelar med en duktig mittback så kan man gå ibland och stöta i ryggen på anfallare.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista