Foto: TT
Hamrén om Augustinsson och Nilsson Lindelöf. Foto: TT

Hamrén: ”En tuff och bra match att få debutera i”

2:53 min

Förbundskapten Erik Hamrén är imponerad över a-landslagsdebutanterna Ludwig Augustinsson och Victor Nilsson Lindelöfs insatser i svenska försvaret mot Turkiet.

– Som helhet är jag väldigt nöjd med dem. Det var en tuff match att få som debut, men också en bra match att få. Trycket under matchen var enormt, säger Erik Hamrén till Radiosporten.

Det svenska spelarna spelade inför en mäktig ljudkuliss i Turkiet. Tuff läge för vänsterbacken Augustinsson och mittbacken Nilsson Lindelöf att debutera i Hamréns landslag med en EM-plats på spel, men Hamrén är nöjd med vad han såg.

– Jag tror de känner att det fanns saker de kunde göra bättre. Men jag tror de är rätt nöjda med att göra debuten på det sättet de gjorde, säger Hamrén.

Även Richard Henriksson tycker att Nilsson Lindelöf stärkte sina EM-aktier.

Till matchen mot Tjeckien på tisdag återkommer Oscar Lewicki som blivit pappa och Zlatan Ibrahimovic som vilade i matchen mot Turkiet. Däremot är det osäkert om sjuke Erik Johansson, som hållits isolerad från övriga spelare, kan spela.

Efter Tjeckien återstår bara två landskamper för Sverige innan EM och Erik Hamrén jobbar på att få ihop en EM-elva.

– Vi testar spelare för att spela in ett lag. Jag tycker jag spelar ihop ett lag hela tiden, även om vi byter lite folk, säger Hamrén.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista