ESKILSTUNA 2016-03-02 Gymnasten Jonna Adlerteg tränar
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Seger i comebacken för Adlerteg

Jonna Adlerteg vann direkt i sin första tävling sedan den allvarliga knäskadan i april förra året. Men känningar i knät under finalen grumlade segerglädjen efteråt.

I barrfinalen vid världscuptävlingarna i Doha i Qatar så fick 20-åringen totalpoängen 14,925. På andra plats slutade brasilianskan Rebeca Andrade med 14,250 i poäng.

Adlertegs resultat var något sämre än i skärtorsdagens kval som hon också vann. Där noterades Västeråsgymnasten för totalpoängen 15,000.

Efter finalen uppsökte Adlerteg läkare eftersom hon kände av knät i landningen. Tränare Helena Andersson skriver i ett mejl till Radiosporten att Adlerteg ska undersöka knät igen när hon kommer hem till Sverige.

”Jonna är självklart orolig just nu och vi får helt enkelt vänta till på måndag för att få svar ang knät”, skriver Andersson.

I grenfinalen i hopp slutade Marcela Torres på femte plats. En placering sämre än 27-åringens kvalresultat. Schweiziskan Guilia Steingruber vann hoppfinalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".