Modo leder kvalserien med 2-1 i matcher inför kvällens möte i Leksand.
Modo leder kvalserien med 2-1 i matcher inför kvällens möte i Leksand. Foto: Robert Granström/TT.

Vi direktsänder kvaldramat i Leksand: ”Modo fortsatt storfavorit”

2:38 min

Radiosporten direktsänder Påskaftonskvällens kvaldrama, akt 4, mellan hockeyallsvenska Leksand och SHL-laget Modo.

Modo leder kvalserien med 2-1 i matcher efter att ha vunnit de två första matcherna med 5-0 och 4-0. Senast, på Skärtorsdagen, reducerade Leksand via en 2-1-seger efter förlängning i Örnsköldsvik.

– Känslan är att Modo fortfarande är storfavorit, men att Leksand i kraft utav segern senast har fått lite mer vind i seglen. Kanske kan de med hjälp av sin hemmapublik ordna en seger här i kväll. Det skulle ju sätta färg på den här matchserien i så fall, säger hockeyreportern Pelle Marklund som refererar kvalmötet i webbradion.

Har du ett par nycklar till ytterligare en Leksandsseger som i så fall skulle innebära 2-2 i matchserien?

– Jag tror att Leksand behöver ett ledningsmål, kanske två. Då tror jag att Modo får det knepigt i afton. Skulle Modo göra 1-0 och 2-0, då får Leksand det riktigt tufft. Leksand måste kunna komma in framför motståndarmålet, för de har varit lite bleka.

– Det lär komma mycket folk, det är många som vill köpa biljetter fortfarande och är förtvivlade över att det inte finns några, tillägger Marklund.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista