Arkivbild Modo-Leksand. Foto: Ulf Palm / TT.
Foto: Ulf Palm / TT.

Så går snacket inför Modo-Leksand

0:49 min

Helt jämnt inför match nummer fem som spelas i kväll i Övik. Statistiken talar för Modo, formen för Leksand.

2-2 i matcher efter att Modo vann de två första och Leksand de två senaste.

Senast blev det 2-1-seger för Leksand, trots att Modo vann skottstatistiken med 30-13.

Men Modotränaren Andreas Johansson ser positivt på läget.

– Vi har ett fantastiskt bra utgångsläge nu med hemmaplansfördel då serien kommit ner till bäst av tre matcher. Som alla ser är vi det klart spelförande laget och med ett par justeringar så kommer resultaten att komma, säger han till klubbens hemsida.

Andreas Johansson som också sagt att Leksand spelar ryggsäckshockey. Så här reagerade Leksandsledaren Gereon Dahlgren på det.

– Det är väl kul att han tycker det. Det är väl perfekt det. Det får stå för han, men vi är där, vi har 2-2 i matcher. Det är bara att kolla på tavlan, då är det skitsamma hur vi spelar eller hur mycket skott vi skjuter. 2-2 i matcher, det är ett jävla krig därute och grabbarna härinne ger sig aldrig, det har de märkt, säger han till Dalarnas Tidningar.

Modo har 23,08 procents effektivitet i power play under kvalspelet och 94,12 i bo xplay i jämförelse med Leksands 5,88 i power playprocent och 76,92 i box play.

Lyssna på kvällens match via Radiosportens sajt eller appen Sveriges Radio Play under Extrasändningar. Nedsläpp kl 19.30.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista