Fotbollslandslagets förbundskapten Erik Hamrén håller pressträff. Foto: Marcus Ericsson/TT
Fotbollslandslagets förbundskapten Erik Hamrén håller pressträff. Foto: Marcus Ericsson/TT

Hamrén: ”Vi spelar ihop en elva hela tiden”

I morgon spelar Sverige mot Tjeckien på Friends Arena. Här är Hamréns tankar inför den matchen. 

Erik Hamrén om Tjeckien: "Tjeckien ett riktigt bra lag som spelar bra fotboll. Vann sin grupp. Spelar lite som Belgien.Det är ett bra kontringslag".

Hamrén om att spela ihop en EM-elva: "Man spelar ihop en elva hela tiden. 9 av 11 som startar imorgon startade mot Danmark hemma i höstas."

Hamrén om Zlatan: "Jag förväntar mig alltid mycket av honom. Han är alltid på hög nivå. Han är i bra form".

Hamrén om att Zlatan fick vila: "Det var ett bra läge att ge honom lite mer semester. Han har spelat mycket den här våren och kommer spela mycket senare också. Jag vill att han ska vara i bra form i sommar".

Hamrén om Isaksson: "Han är en givet etta just nu. Han har visat väldigt hög niva under min tid i landslaget. Bra att han fick de här tre matcherna inför samlingen. Han är väldigt motiverad inför sommaren. Jag hoppas han får en hel del matcher inför EM. Men målvaktspositionen är den som är minst känslig för att inte spela hela tiden."

Hamrén om beslutet att sluta efter EM: "Det känns som att beslutet var rätt, det gör att jag mår bra. Jag ångrar det inte".


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista