Serena Williams
Serena Williams. Foto: TT

Serena Williams inne i en djup formsvacka

3:32 min

Tennisens världsetta Serena Williams har inte vunnit en titel sedan augusti 2015. I Miami förlorade hon mot Svetlana Kuznetsova i fjärde omgången.

Serena Williams har inte en enda titel i år. Senast hon vann var i Cincinatti i augusti 2015, hennes längsta titel-lösa period sedan 2012.

– Det är lite häpnadsväckande att det blivit så många förluster och ingen titel, det förväntade inte jag mig efter den dominansen förra året. Hon går bort sig själv ovanligt mycket för att vara så bra. Men hon har varit den jagade i så många år, så det är henne alla kartlägger. Och det är många bra spelare och coacher där ute, säger Eurosports kommentator Maria Strandlund Tomsvik.

Hon dominerade sporten fullständigt förra året och var på väg mot en äkta Grand Slam. Men Serena Williams förlorade oväntat i semifinalen i US Open. Sedan dess har det varit tungt för amerikanskan.

– Den förlusten var kanske den tyngsta i hennes karriär, jag tror det gick funderingar om hon ens skulle kunna hämta sig. Så jag tror den påverkat henne jättemycket, säger Maria Strandlund Tomsvik.

Sent i går kväll förlorade hon igen. Mot den rutinerade ryskan Svetlana Kuznetsova, som vann med 6-7, 6-1, 6-2 i fjärde omgången i Miami, där Serena Williams jagade sin nionde titel.

– Det går fort det där, det har man sett på andra också, att när de tappar auran av att vara helt oslagbar så går det ganska fort, säger Maria Strandlund Tomsvik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista