Belgien toppar Fifas världsranking. Foto: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert/TT
Belgien toppar Fifas världsranking. Foto: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert/TT

Henriksson: Spännande att se Belgien ikväll

3:26 min

Det är inte bara Sverige som EM genrepar ikväll. Även Sveriges kommande gruppmotståndare i sommar är i farten.

Irland spelar mot Slovakien, Italien möter Tyskland på bortaplan och Belgien möter Portugal. Av dessa är Richard Henriksson mest nyfiken på Belgien. 

– Belgien känns som ett oskrivet kort just nu med tanke på det tragiska som skett i landet och med tanke på att laget har stora skadebekymmer och saknar spelare som Kevin De Bruyne och Vincent Kompany.

Henriksson håller Belgien som favoriter i Sveriges grupp men varnar också för Italien som gjorde en bra träningsmatch mot Spanien i förra veckan och som ikväll möter Tyskland som inte imponerade i sin träningsmatch förra veckan mot England.

– Klarar ett försvarsstarkt Italien av Tyskland kommer de att åka till EM med ett enormt självförtroende säger Richard Henriksson.

Även Sveriges premiärmotståndare Irland har imponerat på sistone och även hos Irländarna är det försvarsspelet som har fungerat utmärkt. Irland genrepar mot EM debutanterna Slovakien.

Målservice: Här kan ni följa alla kvällens landskamper

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista