Niclas Düring, arkivbild.
Niclas Düring, arkivbild. Foto: Francois Mori/AP/TT

Svensk OS-plats klar i 49er segling

Sverige har säkrat en nationsplats till OS i seglingens 49er klass, det står klart redan efter två tävlingsdagar av OS-kvalregattan i Palma de Mallorca.

Två svenska båtar finns bland de 25 som tog sig vidare från kvalomgången, medan samtliga båtar från de nationer som konkurrerar med Sverige om den sista europeiska OS-platsen misslyckades med att ta sig vidare från kvalet. Därmed är den svenska OS-platsen klar, nu återstår för de svenska 49er seglarna att övertyga SOK om att man är bra nog för att få tävla i Rio.

Victor Bergström och Niclas Düring är bästa svenska 49er på en elfte plats, Carl Sylvan och Marcus Anjemark ligger på 16:e plats.

I Nacra 17 fortsätter kampen om en nationsplats till OS. Ida Svensson och Rasmus Rosengren ligger på 20:e plats, i dagsläget har man två av konkurrenterna om den sista OS platsen före sig.

Bästa svenska båt efter två tävlingsdagar i europacupregattan på Mallorca är Anton Dahlberg och Fredrik Bergström i 470 som ligger trea efter fyra av elva seglingar. Max Salminen är femma i finnjolle och Josefin Olsson tolva i laser radial. De har tre besättningarna är sedan länge både kvalificerade och uttagna till att representera Sverige i OS.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista