STOCKHOLM 2016-02-17 Andreas Otterling hoppar längdhopp under Globen-galan i Stockholm på onsdagskvällen. Foto: Maja Suslin / TT
Foto: Maja Suslin/TT

Otterling missar OS

Längdhopparen Andreas Otterling lider av en felläkt stressfraktur i foten. Nu väntar operation för Otterling som beräknas bli borta i tre månader och därmed missar han OS i Rio. 

Andreas Otterling tog överraskande brons på inomhus-EM förra året och på Globengalan i februari slog han till med 8,12 – nytt personligt rekord och bara tre centimeter från OS-kvalgränsen.

Men efter galan fick Otterling ställa in resten av inomhussäsongen på grund av en stressfraktur i foten.

”Undersökningarna förra veckan visade att frakturen i foten inte börjat läka alls och att jag dessutom fått en blodpropp i benet. Tunga besked. Är nu på väg till Göteborg för operation av foten”, skriver Otterling på Instagram.

Den svenske längdhopparen räknar med att vara borta från tävlingsbanan i tre månader och det innebär att han missar OS i Rio.

– Sommaren blir svår att tävla i och det är klart det känns jättetungt. Extra tungt att det är ett OS-år, det är det som jag satsat mot i ganska många år, säger han till aftonbladet.se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista