Foto: Christer Jonasson
1 av 2
Foto: Christer Jonasson / Sveriges Radio Foto: Christer Jonasson
Christer Plaars, vd förLeksands IF framför Tegera Arena.
2 av 2
Leksands vd Christer Plaars vaknade i glädjetårar i morse. Foto: Jennie-Lie Kjörnsberg

Leksands vd: ”Precis vad alla leksingar förtjänade”

2:05 min

Efter en natts sömn har Leksands vd Christer Plars knappt hunnit smälta gårdagens osannolika avgörande i SHL-kvalet i Örnsköldsvik.

– Jag vaknade och började gråta direkt när jag vaknade och funderade på vad det var som hände i går, säger Christer Plars till P4 Dalarna.

Leksand låg under med 1-3 i den tredje perioden mot Modo i den sjunde och direkt avgörande matchen om en SHL-plats. Men Dalalaget kom tillbaka och kvitterade med knappt en minut kvar att spela.

Fem minuter in i förlängningen sköt Brock Montpetit Leksand till SHL.

– Det känns som att hockeyguden verkligen har varit med oss. Vi är hockeyreligösa och det här var precis vad alla leksingar förtjänade, säger Christer Plars.

Hur ser den närmsta tiden ut nu?

– Vi koncentrerar oss på att få fira det här i dag, vi kommer att bjuda hit alla supportrar klockan 15.00 för att möta laget och sedan på kvällen kommer vi öppna arenan och bjuda in alla som vill komma, säger Christer Plars.

Läs mer om matchen och hör segerintervjuer med Leksands spelare här.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista