Lisa Norden, Sverige, på väg mot andraplatsen i triathlontävlingen i Kitzbuehel den 15 augusti 2010. Foto: Kerstin Joensson AP/Scanpix
Lisa Norden. Foto: Arkivbild

Nordén tappar i jakten på OS-platsen

Det svenska OS-hoppet i triathlon – Lisa Nordén tappar mark i sin planering fram till Rio i sommar. 10:a i VM-premiären och i senaste deltävlingen satte magsjuka stopp. SOK:s krav för OS-medverkan är att ta sig upp på plats 8:a.

Silvermedaljören från London 2012 – Lisa Nordén blev tia i VM-premiären i triathlon i Abu Dhabi tidigare i veckan. Det var hennes bästa resultat sedan just silveråret 2012.

Men på lördagen fick hon bryta deltävlingen i Australien.

"En magbakterie dök upp i går eftermiddag och förstörde min dag i dag. Ingen och illamående är ingen bra kombination när man tävlar..", skriver hon på Twitter.

SOK:s krav för att få en OS-biljett är att man ska konkurrera om en plats bland topp åtta. Nordén har nu fem del- tävlingar kvar att visa det innan OS drar igång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista