Foto: WCF
Foto: WCF

Slutspelshoppet lever för Sverige i VM

Slutspelshoppet lever för Sverige i mixed-curling
3:00 min

Slutspelshoppet lever för Sverige i curling-VM för mixed-lag. Sverige tog två raka segrar idag och nu väntar måstematcher mot Tyskland och Litauen.

Det svenska laget Team Noreen består av Per och Camilla Noreen. De kopplade greppet i matchen mot Sydkorea och ledde med så mycket som 8-2 när Sydkorea tog fem poäng och började ta sig ikapp. Men Per och Camilla höll ifrån och vann till slut matchen med 9-8.

– Det kändes jättestabilt ända tills de tog Power Play. Då gör vi helt enkelt en jättedålig omgång. Men det var skönt att vi skakade av oss det och fortsatte spela vidare. Det är det vi måste göra helt enkelt. Jag tyckte vi tog tag i det och spelade bra, säger Per Noreen till Radiosporten.

Nu återstår Tyskland ikväll och Litauen i morgon. Det är ännu ovisst vilka som tar sig vidare ur gruppen.

– Vi håller koll på tabellen hela tiden. De två matcherna idag är vinna eller försvinna och det vet vi. Om vi spelar som vi gjorde i stora delar av den här matchen så känns det jättebra. Då finns alla chanser att ta sig till slutspel.

Mer om Curling

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".