F1-chefen Bernie Ecclestone
F1-chefen Bernie Ecclestone: Foto: TT Nyhetsbyrån

Nytt skandaluttalande av F1-bossen Ecclestone

Bernie Ecclestone ute i blåsväder igen efter tveksamma uttalanden om kvinnor och invandrare.

Kvinnliga formel 1-förare "skulle inte bli tagna på allvar". Det tycker den kontroversielle F1-chefen Bernie Ecclestone, som också anser att kvinnor inte är "psykiskt kapabla" att köra en snabb bil.

Reaktionerna på utspelet, som gjordes vid en sponsorträff, lät inte vänta på sig, skriver BBC.

"Kanske någon kan påminna honom om att Indycar inte har servostyrning och att vi är starka nog att köra dem", kommenterade Pippa Mann, som 2011 blev första brittiska kvinna att starta i Indy 500.

Ecclestone sade också att invandringen inte har bidragit med något till Storbritannien. Till saken hör att den brittiske F1-mästaren Lewis Hamilton har rötter i Grenada i Västindien.

Ecclestone passade också på att berätta att han tycker att Rysslands president Vladimir Putin "borde styra Europa" samt uttalade sitt stöd för den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump.

Det är långt ifrån första gången som den 85-årige britten hamnar i blåsväder på grund av sina utspel. Han har tidigare sagt att Adolf Hitler var en man "som fick saker uträttade".

Mer om Formel 1

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".