Erik Skoglund, till vänster, och sydafrikanske motståndare Ryno Liebenberg.
Erik Skoglund, till vänster, och sydafrikanske motståndare Ryno Liebenberg. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Skoglund påhoppad av konkurrenten

På lördag kan boxaren Erik Skoglund fixa en match om Europatiteln. Vinst mot sydafrikanen Ryno Liebenberg och saken är klar. Att det är heta känslor inför fajten märktes under onsdagen presskonferens då Skoglunds motståndare Liebenberg flög på svensken.

Det hettade till rejält när Skoglund och Liebenberg skulle fotograferas ansikte mot ansikte under onsdagens presskonferens.

Liebenberg inledde med att säga att han skulle slå sönder Skoglund, som lugnt svarade att han hoppades att Liebenberg skulle göra ett försök. Sydafrikanen tog då tag i Skoglunds krage och tryckte honom bakåt samtidigt som arrangörerna gick emellan.

– Jag är en känslosam kille, en aggressiv person. När han kommer upp mot mitt ansikte måste jag reagera, och det gjorde jag, säger Ryno Liebenberg till Sportbladet.

Skoglund säger till SVT Sport att han tror att Liebenbergs beteende bara är en show.

– Att trashtalka så där ligger inte mig varmt om hjärtat. Jag är ingen pratkvarn. Det finns en tradition inom boxning att göra det, men det är bara show, annars är han obotligt korkad, säger Skoglund till SVT Sport.

Matchen mot Liebenberg på lördag på Hovet är Skoglunds 25:e proffsmatch. Vid vinst väntar en match om Europatiteln. Fajten förväntas gå av stapeln inför storpublik då det är första gången på 50 år som en stor proffsgala arrangeras i Stockholm.

– Det är häftigt att boxningen är tillbaka i huvudstaden på riktigt, det känns extremt stort. Vi har haft lyckade galor i Nyköping, min hemstad, sedan vi fick tillbaka proffsboxningen i Sverige på allvar. Det känns som att vi är på god väg att etablera en större marknad här, säger Skoglund till TT.

Mer om Boxning

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".