Sundsvalls Lars Christian Krogh Gerson jublar.
Sundsvalls Lars Christian Krogh Gerson jublar. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Häcken-Sundsvall 0-1

Fjärde raka förlusten för Häcken

Marcus Danielsson, Sundsvall: ”Det blev försvarsspel i 90 minuter”
2:15 min

Sundsvalls skyttegravstaktik gav tre poäng. Häcken slarvade bort matchen och har nu fyra förluster i rad. Sundsvall vann med 1-0.

Regn, hagel, snö och strålande solsken. Det var april på Bravida arena i Göteborg. Matchbilden skiftade inte lika mycket som vädret. Ineffektiva Häcken hade det svårt mot defensiva Sundsvall.

18 minuter in i matchen blåste domaren Glenn Nyberg i sin pipa och pekade på straffpunkten. Pa Dibba fälldes och både hemmaspelarna och merparten av publiken visade sitt missnöje. Dibba tacklades och föll i en situation med fyra Häckenspelare runt sig. Mohammed Abubakari, som fällde Dibba, fick ett gult kort när han protesterade mot domslutet.

Men det som hemmapubliken och de gulsvarta spelarna kallade filmning var snarare slarvigt försvarsspel som ledde till straffspark. Lars Krogh Gerson sköt in den till 1-0 för Sundsvall.

Det var två lag i olika ändar av "formtabellen" som möttes. I ena änden Häcken som hade förlorat tre matcher i rad. I andra Sundsvall som hade två trepoängare bakom sig. Det spelade mindre roll när matchen väl var igång, i alla fall när det gällde det rent spelmässiga.

För det var Häcken som förde spelet, och hemmalaget hade också ett stort övertag i bollinnehavet. Göteborgarnas passningsspel tog dem till motståndarnas straffområde, nära målet och i bra skottlägen. Häckens klack sjöng "våga skjuta, tufft att göra mål", men få spelare lyssnade. Mohammed, Gustafson och Owoeri hade alla bra möjligheter, men tog sällan eller aldrig chansen.

– Jobbig förlust. Vi spelade väldigt bra stundtals. En vanlig dag vinner vi det här med 4-0 eller 4-1, säger Häckens Jasmi Sudic till Radiosporten.

Häcken, som har en lång lista med skadade spelare, saknade framför allt skottglada och målfarliga duon Paulinho och Alexander Jeremejeff längst fram i anfallet.

Sundsvall å sin sida gjorde det mesta av sina korta anfall, som oftast innebar snabba omställningar och kontringar. Det räckte.

– Det är en tuff match. Vi ska vara jättenöjda med de här tre poängen, säger Sundsvalls Marcus Danielsson.

Mer om Allsvenskan - herr

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".