STOCKHOLM 20120103 Kungälv jublar efter 1-0 i första halvlek när Hammarby möter Kungälv i bandyns elitserie på Zinkensdam i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX
Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Klart: Kungälv kastas ur elitserien – Tellus får chansen

Johan Lantz, ordförande Tellus: ”Väntat beslut”
1:32 min

Nu är det definitivt. Bandylaget IFK Kungälv beviljas inte elitlicens för säsongen 2016-2017. Svenska bandyförbundets styrelse avslog klubbens överklagan och därmed får Tellus möjligheten att spela elitseriebandy nästa säsong.

IFK Kungälv miste tidigare i april sin elitlicens. Svenska bandyförbundets ekonominämnd ansåg att klubben inte uppfyllde de ekonomiska kraven. Klubben överklagade – men förgäves. Bandyförbundets styrelse gick på ekonominämndens linje och Kungälv får därmed inte spela elitseriebandy nästa säsong.

– Vi hade hoppats på att få göra den resan med ett lag i elitserien men nu blev det inte så tyvärr. Nu kommer vi ta några dagar och reflektera men sedan måste vi blicka framåt och börja bygga ett nytt IFK Kungälv, säger klubbens styrelse i ett uttalande på hemsidan.

Istället får Tellus chansen att spela elitseriebandy säsongen 2016-2017.

– Det var lite väntat. Imorgon har vi ett styrelsemöte där vår målsättning är att ta ett beslut om vi ska spela i högsta eller näst högsta divisionen, säger Tellus ordförande Johan Lantz till Radiosporten.

Går det redan nu att säga åt vilket håll det lutar?

– Nej, tyvärr. Vi har jobbat under ett par veckor för att fylla i alla luckor och titta på om det är möjligt rent sportsligt, ekonomiskt och administrativt. 

Mer om Bandy

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".