Frölundaspelaren Mats Rosseli Olsen.
Frölundaspelaren Mats Rosseli Olsen. Foto: Adam Ihse/TT

SM-guldvinnare från Frölunda tog sig in på planen

Frölundas ordförande Mats Grauers: "Vi fördömer agerandet"
2:29 min

Frölundaspelaren och nyblivne svenska mästaren Mats Rosseli Olsen tog sig in på planen när matchen mellan Göteborg och Malmö var avbruten.

En supporter tog sig in på planen under tiden matchen mellan Göteborg och Malmö var avbruten Det visade sig vara  Frölundaspelaren Mats Rosseli Olsen.

Han rusade in från läktaren, sprang tvärs över hela planen och sköt bollen in i öppet mål.

Hela laget, som fortfarande firade sitt SM-guld, var där tillsammans för att se matchen.

Frölundas ordförande Mats Grauers fördömer Mats Rosseli Olsens tilltag.

– Det stämmer inte överens med den värdegrund vi jobbar efter, att vi bryter mot regler vid andra idrottsevent, säger Mats Grauers till Radiosporten.

Enligt Grauers har Rosseli Olsen bett om ursäkt till arrangörer, vakter och polis för sitt beteende.

– Det är väl en bra första början. Nu får föreningen diskutera med honom hur vi går vidare. vad det får för följd är för tidigt att säga, säger Mats Grauers.

– Bisarrt. Att man som elitidrottare finner det i det läget vara en god idé att ta sig på planen. Bland det mest pajasliknande jag upplevt, säger Radiosportens expert Richard Henriksson.

– Han har dessutom efter situation själv twittrat om detta med illa dold förtjusning, närmast stolthet. Och det i sin tur som har svarats och påhejats av lagkamrater till honom. Det adderar till att hela kvällen känns närmast bisarr, säger Henriksson.

Mer om Skandalmatchen på Gamla Ullevi

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".