Supporterklubben Änglarnas text efter skandalscenerna

Självkritiska IFK-fans sågar Sana

Diskussion i Studio Ett kväll om skandalmatchen
16 min

IFK Göteborgs supporterklubb Änglarna har lagt ut texten efter skandalscenerna på Gamla Ullevi på onsdagskvällen.

Supporterklubben Änglarna tar starkt avstånd från de incidenter som inträffade på Gamla Ullevi under onsdagskvällen.

Så inleds texten som ligger på supporterklubbens hemsida angående måndagens skandalscener på Gamla Ullevi under matchen mellan IFK Göteborg och Malmö FF.

"Ingen som befinner sig på Gamla Ullevi ska behöva känna sig hotad. Detta gäller publik, spelare, ledare och funktionärer. Mot slutet av matchen så tar en  person och sätter den grundregeln ur spel. Att kasta en banger (smällare) mot en plats där det i närheten finns motståndarspelare, domare och dessutom en kommande generation blåvita supportar är rent ut sagt för jävligt", fortsätter texten.

Men även Malmö FF-spelaren Tobias Sana kritiseras hårt av supporterklubben Änglarna.

"Som en följd av detta så spär Tobias Sana på idiotin. Att bli förbannad över den kastade bangern är fullt naturligt. Att som reaktion på det kasta upp hörnflaggan med full kraft mot publiken är det inte. Det är otroligt oansvarigt och kunde även det lett till personskador".

Man tar också upp Frölundaspelaren Mats Rosseli Olsens beteende när matchen hade avbrutits.

"Som om det inte vore nog så ger sig slutligen en hockeyspelare in på plan, det fanns nog inga onda avsikter med detta men det är knappast ett lämpligt beteende givet den minst sagt spända situationen".

Supporterklubben Änglarna beskriver sedan hur man kommer gå vidare med vad som hände på måndagskvällen.

"Vi kommer naturligtvis att följa upp detta i takt med att det kommer mer information. Just nu så vill vi bara ha sagt att vi ska vara passionerade och att god kamratanda ska råda på Gamla Ullevis läktare. Enskilda individer ska inte få ta det ifrån oss".

Relaterat

Mer om Skandalmatchen på Gamla Ullevi

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".