GÖTEBORG 2016-04-27 Malmö FF:s Tobias Sana kastar hörnflaggan mot IFK-klacken efter att han träffats av en smällare under onsdagens allsvenska fotbollsmatch mellan IFK Göteborg och Malmö FF på Gamla Ullevi i Göteborg.
Foto: Adam Ihse/TT

Sana: ”Ett väldigt stort misstag”

Tobias Sana: ”Jag har fortfarande lite ont”
12 min

Malmö FF:s Tobias Sana mötte pressen efter skandalmatchen i Göteborg.

I den 77:e matchminuten kastade någon in ett knallskott mot Tobias Sana som värmde upp på långsidan.

– Jag stod helt stilla och stretchade ljumskarna, jag uppfattade bara att den studsar och sedan ser jag den framför mina ben. Jag fattar att det är någon slags bomb och den exploderar framför mina fötter, och jag hinner luta mig bakåt och akta huvudet. Jag blir chockad, arg och därifrån agerar jag mot deras supportrar och det var mycket dumt och jag ber om ursäkt till alla människor som känner mig och alla som ser upp till mig att det var ett väldigt stort misstag, säger Tobias Sana.

Malmö FF-spelaren säger att han har ett brännmärke på benet efter knallskottet.

– Jag ska göra test på hörseln om några dagar för att se om det fungerar, jag har inget agg mot honom som kastade knallskottet. Jag ser framåt, en person ska inte få döda fotbollen.

Då Sana träffades av knallskottet svarade han med att kasta upp ena hörnflaggan på läktaren. På presskonferensen fick Sana frågan om hur han tänker kring det faktum att han är polisanmäld för agerandet.

– Jag gör fel och jag tar mitt straff, så enkelt är det. Rätt ska vara rätt. Jag tar mitt straff, det som blir får bli.

Malmö FF kommer inte att straffa Tobias Sana på grund av att han kastade hörnflaggan.

– Vi kommer inte att ha några sanktioner mot Tobias, säger sportchefen Daniel Andersson.

Lyssna på hela presskonferensen med Tobias Sana i ljudklippet ovan.

Mer om Skandalmatchen på Gamla Ullevi

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".