Foto: TT
Foto: TT

Experten: ”Bra chanser att gå vidare”

Magnus Wislander om skrällmöjligheten: "De blir nog tuffare än vi tror"
6:10 min

Sveriges motstånd i OS är klart. Radiosportens handbollsexpert Magnus Wislander tror på avancemang för både herrarna och damerna.

När man pratar om sexlagsgrupper och OS tycker jag att Sverige alltid ska vara bland de fyra första. Jag tror både damerna och herrarna har bra chanser att gå vidare till kvartsfinal.

Sex lag i grupperna, fyra går vidare och två ska bort. Radiosportens handbollsexpert Magnus Wislander tror på avancemang för både herrarna och damerna men håller damernas chanser högst.

– Från början tycker jag att det är damerna som har lite större chans. De har kommit upp ett snäpp högre än herrarna för tillfället, säger Wislander.


Magnus Wislander om Sveriges OS-grupper:

Damer:

Frankrike

De har de senaste åren varit väldigt duktiga. Men de är kanske på nedgång. Där tycker jag vi har en bra chans.

Argentina 

De ska vi bara slå.

Nederländerna

En väldig, väldigt jämn tillställning tror jag på där. Men jag håller Holland som knappa favoriter. De gjorde ett väldigt bra världsmästerskap sist och spelar en attraktiv anfallshandboll.

Ryssland 

Ryssland gjorde även de ett väldigt bra mästerskap sist där vi fick uppleva hur bra de kan vara när de är avslappnade. Men lite stressade ryskor tycker jag Sverige har en bra chans mot. 

Sydkorea

Asiatisk handboll går upp och ned men jag tycker Sverige ska ha bra chans mot dem.

Herrarnas motståndare:

Polen 

En jättebra handbollsnation som varit på gång de senaste åren. De har ny förbundskapten och är ett oskrivet kort men jag räknar med en jämn tillställning som det brukar vara.

Slovenien

En motståndare som Sverige verkar möta var och varannan vecka. Där är det dagsformen som är avgörande men som tur är har Sverige besegrat dem i de viktigare tävlingsmatcherna.

Tyskland

Regerande Europamästare med ett väldigt bra lag och där blir det nog tufft. Men en liten chans ger jag Sverige, även om Tyskland såklart är favoriter.

Egypten

Afrikas dominant de senaste 20 åren. Ibland bra och ibland lite sämre men jag tror de kommer väl förberedda till mästerskapet. Men de är ett lag som vi måste slå om vi ska gå vidare.

Brasilien

De räknar nog med att kunna ta poäng mot Sverige och Slovenien och på så sätt gå vidare. De är hemmanation med mycket tid att förbereda sig så de kan nog bli tuffare än vad vi tror.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".