Adam Danielsson och Leicester.
Adam Danielsson och Leicester. Foto: Privat och TT. Kollage: SR
FotbollsArena Radiosporten

Han tippade Leicester som Premier League-vinnare

FotbollsArena Radiosporten 2 maj 2016
40 min

I veckans FotbollsArena Radiosporten får vi träffa lärarstudenten som kan vinna en halv miljon om Leicester tar hem Premier League.

Adam Danielsson, 26-årig lärarstudent i Uppsala kan med fog kalla sig för en av Sveriges främsta fotbollsexperter. Han tippade nämligen i höstas Leicester som vinnare av Premier League.

– Jag hejar egentligen på Arsenal. Det var några omgångar in i ligaspelet och jag tänkte att Leicester ser starka ut. Jag borde tippa på dem, säger Adam till FotbollsArena Radiosporten.

Det våghalsiga spelet gav ett odds på 500 gånger den tusenlapp som Danielsson satsade.

– Innerst inne har jag varit osäker många gånger under säsongen men nu ser det väldigt bra ut. De senaste veckorna har jag haft svårt att sova.

Som student kommer förstås pengarna väl till pass. 

– Med lite tur kan jag äta lite bättre mat imorgon. Efter valborgshelgen är det extra tight, säger Adam.

Hos statliga Svenska Spel finns det bara två registrerade spel på Leicester som vinnare av Premier League innan säsongen startade, något som då gav 750 gånger pengarna. Men det var relativt låga insatser 30 och 125 kronor vilket ger 22 500 kronor respektive 93 750 kronor i vinst.

Också i veckans avsnitt:

Karl-Erik Nilsson:
Inför veckans UEFA-kongress, vad säger förbundets ordförande om att Michel Platini kan ta sig tillbaka som president?

#Bollkunskap:
Programmets Arenistas är eniga: Nils Liedholm får högsta betyg både som spelare och tränare.Mer om Fotbollsarena-Radiosporten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".