Glada fans.
Fans till Leicester city firar. Foto: Jonathan Brady/TT.

Jubel efter Leicesters seger i kavaj

0:49 min

I England förverkligades i går kväll en av landets största idrottssensationer genom tiderna. Fotbollsklubben Leicester blev vinnare i den högsta ligan, Premier League.

I går kväll jublades det hemma hos en av Leicesters nyckelspelare. Han hade bjudit hem hela laget för att titta på TV. Det handlade om huruvida Tottenham skulle vinna över Chelsea. Det gjorde de inte. Det blev oavgjort. Och i och med det så var saken klar, trots att det återstår flera omgångar: Leicester blev för första gången segrare i Premier League.

Det är en första klassens sensation. Hade jag spelat 100 pund på Leicester i augusti, så hade jag i dag varit mångmiljonär i svenska kronor. Oddsen som bookmakers gav var 5000 mot ett för en Leicester-seger.

Som jämförelse kan nämnas att det var mindre än hälften så sannolikt att det skulle visa sig att Elivis Presley lever, eller att USA:s president Obama skulle erkänna att alla månlandningar varit bluff.

Den ende som fick vänta lite på beskedet om sensationen var managern Claudio Raniere, som förlöjligades av många när han tog över Leicester i fjol.

Han satt nämligen på ett plan till Italien för att äta lunch med sin 96-åriga mamma i dag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista