Foto: Andreas Hillergren / TT
Ida Oden. Foto: Andreas Hillergren / TT

Sävehof till final efter ny vändning

Johanna Bundsen, Sävehof: ”Det är helt magiskt”
2:01 min

Regerande mästaren tog sig i kragen borta mot utmanaren Lugi och fixade elfte raka SM-finalen.

– Det är helt magiskt, det är underbart, säger Sävehofs Johanna Bundsen till Radiosporten.

Den fjärde semifinalen mot Lugi var jämn. Lundalaget ledde med 12-10 i paus. I andra halvlek följdes lagen åt i Sparbanken Skåne Arena och det var först när Emma Ekenman-Fernis satte 25-23, hennes sjunde mål, med tio sekunder kvar som Sävehof kunde pusta ut.

– Vi kontrade när Lugi blev trötta. Vi behöll lugnet i anfallet även när vi låg under. Vi kontrar och de blir trötta och det är det vi vinner på, säger Fernis till Radiosporten.

Sävehof vann semifinalserien med 3-1 i matcher.

– De har ett kontringsspel som är väldigt bra. De straffar en direkt när man inte håller skärpan i anfallsspelet. Det är det som avgjort matcherna, säger Lugis Melissa Petrén. 


Matchfakta:

Semifinal 4 i bäst av 5
Lugi-Sävehof 23-25 (12-10)  

Lugi: Melissa Petrén 8, Hanna Blomstrand 4, Hanna Ringdahl 4, Anna Lagerquist 2, Elinore Johansson 2, Ebba Engdahl, Olivia Löfqvist, Amanda Andersson.

Sävehof: Emma Ekenman-Fernis 7, Stine Lund Andreassen 7, Julia Eriksson 5, Joanna Lindvall Haggren 2, Elin Enhörning 2, Olivia Mellegård, Ida Odén.

Publik: 1 152.

Sävehof vidare med 3-1 i matcher.

Mer om Handboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".