Jennie Johansson.
Jennie Johansson. Foto: Claudio Bresciani/TT

Bragd-Jennie: ”Jag är trött”

Jennie Johansson inför EM: "Inte fräsch i kroppen"
4:36 min

Jennie Johanssons VM-guld på 50 meter bröstsim tillhörde förra årets största svenska idrottssensationer. Sedan dess har hon mest varit i Australien och tränat inför OS i Rio. Men redan nästa vecka ska hon tävla i EM i London.

– Jag är trött.

Är du trött?

– Jag ligger i en träningsperiod precis som de andra OS-simmarna. Så vi toppar inte formen, det är annorlunda att åka på ett mästerskap och inte känna sig fräsch i kroppen, säger Jennie Johansson till Radiosporten.

Under EM i London kommer Jennie Johansson att simma 50 meter bröstsim, VM-guld-distansen alltså, men väljer att avstå den dubbla sträckan, som är OS-distansen.

– Det gick tidigare i veckan, jag kommer dit först på torsdagen. Vi åker på träningsläger efter EM, så jag kände att det var för tidigt att åka till EM redan nu, säger hon.

Jennie Johansson är 27 år gammal, men fick sitt stora genombrott i fjol. Å precis som vanligt har hon valt att åka till Australien för vinterträningen. I år blev det en extra lång period i landet där simning är nationalsport.

– Det har varit sex månader av väldigt bra och hård träning. Precis innan jag åkte hem slog jag svenskt rekord på 100 meter, så det känns som att träningen gett resultat, säger Jennie Johansson.

Mer om Simning

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".