Flera läktare fick tömmas på Old Trafford.
Flera läktare fick tömmas på Old Trafford. Foto: AFP/TT

Matchen på Old Trafford inställd efter misstänkt föremål

Bombattrapp på Old Trafford
1:11 min

Tusentals fans fick evakueras strax innan avspark i matchen mellan Manchester United och Bournemouth efter att ett misstänkt föremål hittats. Polisen har konstaterat att föremålet inte var funktionsdugligt.

Det första beskedet var att matchstarten skulle bli minst 45 minuter försenad. Men senare beslutades det att matchen skulle skjutas upp på obestämd tid. 

”Det är alltid sista utvägen att ställa in en match och vi ber om ursäkt till fansen. Men vi är säkra på att med tanke på omständigheterna så tror vi att de förstår vårt beslut”, skriver Premier League i ett uttalande enligt nyhetsbyrån AP.

Det var sektionerna Sir Alex Ferguson North Stand och Stretford End som evakuerades först. Kort därefter ombads åskådare på de två andra sektionerna att lämna arenan, samtidigt som bombhundar började söka igenom läktarna.

– Det råder lugn, folk är inte oroliga. Ingen runtomkring mig ser ut att vara rädd. Informationen om vad som hänt kom sent. Utanför arenan ser det ut som efter vilken match som helst, säger en kvinnlig supporter till Sky News.

Strax före klockan 18 svensk tid genomförde en bombgrupp en kontrollerad sprängning på arenan på en ”verklighetstrogen sprängladdning, uppger AP och hänvisar till ett uttalande från Manchester-polisen.

Polisen har nu konstaterat att föremålet inte var funktionsdugligt. En full genomsökning av arenan görs, enligt AP.

Matchen kommer att spelas på tisdagskvällen i stället.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".