Henrik Signell.
Henrik Signell. Foto: Adam Ihse/TT

Klart: Signell blir ny förbundskapten

Henrik Signell: "I OS handlar det mycket om att få ihop gruppen"
1:51 min

Henrik Signell är klar som ny förbundskapten för damlandslaget i handboll.

– Det känns väldigt inspirerande och spännande, säger Sävehof-tränaren i ett pressmeddelande.

Henrik Signell har skrivit på ett kontrakt till sommaren 2018 och han kommer att vara förbundskapten parallellt med sitt jobb som tränare för Sävehof.

-Först hade jag en dialog med förbundet om en assisterande roll till Helle Thomsen. När hon föll bort fick jag frågan. Beslutet växte fram tillsammans med klubben som var stöttande och jobbade fram en lösning med en assisterande tränare som tar större uppgifter i Sävehof, säger Signell till TT. 

I våras gjorde Helle Thomsen kortvarig comeback som förbundskapten i landslaget, men tvingades sedan tacka nej till en fortsättning efter att hennes danska klubb Midtjylland inte gått med på att släppa henne till OS.

Thomsens efterträdare Henrik Signell kastas in i hetluften direkt – om bara en vecka ska han ta ut truppen till OS i Rio.

– Det är klart att det inte är optimalt, Janne (Ekman) har varit med tidigare och det känns som en trygghet för mig, och jag har ju haft många av spelarna i träning sedan tidigare, säger han till Radiosporten.

Janne Ekman som tills nu varit målvaktstränare i landslaget blir ny assisterande förbundskapten. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".