Mats Fagerström intervjuar Elin Johansson
Arkivbild: Mats Fagerström intervjuar Elin Johansson. Foto: Sveriges Radio.

OS-klara Johansson utslagen direkt i EM

Elin Johansson utslagen direkt: ”Ett viktigt kvitto”
2:15 min

OS-klara Elin Johansson förlorade redan i sin första match i EM i Schweiz. 

– Ett viktigt kvitto för mig att känna mig fysiskt stark, säger hon till Radiosporten.

Elin Johansson var en av förhandsfavoriterna i 67-kilosklassen i taekwondo-EM i Montreux, Schweiz. Men det blev förlust i första matchen där svenskan ställdes mot brittiskan Lauren Williams.

Elin Johansson hämtade in ett 2-5-underläge i den tredje ronden och kvitterade, men Williams avgjorde i sista sekunden med matchens sista poäng.

– Hon hade mer vind i ryggen i dag. Det är tufft motstånd, en extremt stark tjej, mentalt hur tuff som helst. Men det kändes bra i kroppen och det var ett viktigt kvitto för mig att känna mig fysiskt stark. Det var bara jättetråkigt att det avgjordes två sekunder innan matchen var över, säger Johansson till Radiosporten. 

Elin Johansson – som är klar för OS i Rio i sommar – var rankad tvåa i EM-turneringen.

– Nu har jag någon månad till på mig att bygga upp fysiken och förbereda mig. Sett till min fysiska prestation så var det klart mycket bättre än vad jag hade väntat mig. Det handlar om att lära sig av sina misstag och inte upprepa dem, säger Johansson.

Mer om Kampsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".