Marcus Antonsson.
Marcus Antonsson. Foto: Patric Söderström/TT
Kalmar-Häcken 1-1

Antonsson räddade poäng för Kalmar

Marcus Antonsson, Kalmar: ”Vi ska vinna den här matchen utan tvekan”
1:01 min

Två lag suktade efter tre poäng. Men Kalmar och Häcken fick nöja sig med var sitt. Skyttekungen Marcus Antonsson räddade poäng för sitt Kalmar genom ett straffmål till 1-1.

Radiosportens Janne Rindstig utser matchens lirare i lagen.
Kalmar FF: Ismael Silva Lima
Häcken: Peter Abrahamssom

En välspelad halvlek där Kalmar dominerade både chanserna och spelet. Eller mycket snack och lite verkstad.

Kalmar hade bollen, passningsspelet var precist och om de någon gång tappade bollen såg de till att illa kvickt ta den tillbaka. Men, det finns ett men här, så fort det var nära att bränna till på allvar var det uddlöst. Trots ett par tappra försök av skyttekungen Marcus Antonsson hade Kalmar otroligt svårt att komma till de där riktigt heta avsluten mot Häckens Peter Abrahamsson.

Häcken försökte täcka ytor, men Kalmar lyckades hitta de där icketäckta ytorna hela tiden. Häcken hade två anfall, ett avslut på mål. Kalmar hade fler riktiga anfall än vad människor har fingrar, och tre skott på mål.

Första halvlek blev också förryckt av skador. Kalmars Papa Diouf åkte på en knäskada och haltade försiktigt av planen. Alexander Jeremejeff träffades av Marko Biskupovic höft i en luftduell och blev utkörd på bår. Nästan tio minuter försvann i och med de situationerna.

Andra halvlek fortsatte på den inslagna vägen, nästan. För nu vågade Häcken att fylla på lite mer i sina omställningar och det bar frukt. Först var Joel Andersson när två gånger om, sedan var det dags för Paulinho. Brassen var starkare än Viktor Elm när han tog sig in i straffområdet, avslutet gick rakt på Ole Söderberg, men returen studsade rakt ut på Paulinho och in i mål.

Kvitteringen lät inte vänta på sig. Bollen tog på en utsträckt Häckenhand i straffområdet och på straffen gjorde Marcus Antonsson sitt nionde mål för säsongen.

Kalmar tryckte på för att även få ett segermål, men precis som i första halvlek saknades de där riktigt heta chanserna.


Matchfakta

Kalmar FF-Häcken 1-1((0-0)) 

0-1 Paulinho (61), 1-1 Marcus Antonsson (67 str).

Varningar, Kalmar FF: Romario. Häcken: Paulinho, Nasiru Mohammed.

Domare: Kristoffer Karlsson, Höganäs.

Publik: 4 620.

Kalmar FF (4-4-2): Ole Söderberg - Emin Nouri, Marko Biskupovic, Viktor Elm, Viktor Agardius - Tobias Eriksson, Romario, Ismael, Jonathan Ring - Papa Diouf (Carl Johansson 17, David Elm 69), Marcus Antonsson.

Häcken (4-3-3): Peter Abrahamsson - Simon Sandberg (Adam Andersson 80), Erik Wahlström, Jasmin Sudic, Kari Arkivuo - Samuel Gustafson, Mohammed Abubakari, Martin Ericsson - Nasiru Mohammed, Alexander Jeremejeff, Paulinho.

Mer om Allsvenskan - herr

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".