Djurgårdens Haris Radetinac hjälps av planen.
Djurgårdens Haris Radetinac hjälps av planen. Foto: TT Nyhetsbyrån
Djurgården-Helsingborg 3-0

Radetinac skadad igen när Djurgården vann

Daniel Berntsen: ”Jag borde skjuta lite oftare”
1:35 min

Djurgården vann i allsvenskan igen efter tre raka förluster när man besegrade Helsingborg med klara 3-0. Dessvärre för Djurgården utgick Haris Radetinac med befarad knäskada i startcomebacken efter korsbandsskadan förra juli.

Radiosportens Dag Malmqvist utser matchens lirare i lagen.
Djurgården: Daniel Berntsen
Helsingborg: Calle Wede

Läget med Djurgårdens Haris Radetinac är oklart men det ska inte vara hans gamla skada som har gått upp. Därmed inte sagt att det är en lindrig skada han fick i dag. Undersökning i morgon för Radetinac.

Själva matchen vann Djurgården relativt bekvämt och Daniel Berntsen skickade ett kanonskott fram till 2-0 i den 52:a minuten.

– Det var väl mitt första eller andra skott i år. Jag borde nog skjuta lite oftare. Det kommer väl fler får vi hoppas. I dag så fungerade först och främst defensiven. Vi hade mer tryck i vad vi gjorde och då blir det enklare i offensiven, säger Berntsen till Radiosporten.

Djurgårdens specielle målgörare Sam Johnson nickade in 1-0 efter tolv minuter innan Haris Radetinac skadade sig. Hans ersättare, Jesper Karlström, placerade behärskat in 3-0-målet efter ett läckert anfall i slutet av matchen.

Helsingborg gjorde inte någon av sina bättre matcher men försökte i andra halvlek när Henrik Larsson bland andra bytte in Linus Hallenius och Mikael Dahlberg.

– Jag är väldigt besviken på vår prestation. Det är lite bättre i andra halvlek, men då gör de 2-0-målet och då känns som att det blir för stor uppförsbacke, säger Helsingborgs Peter Larsson till Radiosporten.

Mer om Allsvenskan - herr

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".