Zlatan under en tidigare landskamp på Swedbank Stadion.
Zlatan under en tidigare landskamp på Swedbank Stadion. Foto: Björn Lindgren / TT

Hoppet om Zlatan i OS lever: ”Finns en chans var han än hamnar”

Håkan Ericson, som ska leda OS-landslaget i fotboll, har träffat EM-spelarna för att höra om intresset för att vara med i OS. Enligt Aftonbladet var Zlatan Ibrahimovic en av dem.


– Han är en av få i världen som kan diktera villkoren för sin klubb och säga att han vill spela OS, säger Ericson.

Ericson säger att intresset för att spela OS är stort hos alla spelare han pratat med, både överåriga och underåriga.

– Det stora problemet är klubbfrågan. Plus att det finns en viss osäkerhet om man kan kombinera två mästerskap under en och samma sommar. Men det vet vi inte förrän efteråt, säger Ericson till Aftonbladet.

Zlatan Ibrahimovic ska ha varit en av dem som Ericson pratade med.

– Jag kommer givetvis inte avslöja vilka jag har pratat med och eller vad de har sagt, säger Ericson, som också är U21-landslagets förbundskapten.

Han tror i alla fall att det finns en chans att få med Ibrahimovic till OS.

– Jag tror det finns en chans var han än hamnar. Om han själv vill så tror jag att det finns möjligheter. Han är en av få i världen som kan diktera villkoren för sin klubb och säga att han vill spela OS, som Neymar gjort nu och som Messi gjorde till Peking-OS, säger Ericson.

Senast den 15 juni ska Ericson skicka in en bruttotrupp på 35 namn till Fifa. Den 18 juli ska den definitiva truppen anmälas, 18 spelare plus fyra reserver.

Mer om Inför OS 2016

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".