Sebastian Larsson får instruktioner av Erik Hamrén
Sebastian Larsson får instruktioner av Erik Hamrén. Foto: TT Nyhetsbyrån

Larsson i form efter strulig säsong: ”Hoppas jag syns på planen”

Bänkad Sebastian Larsson: ”Fått tid att jobba på mycket”
4:48 min

Sebastian Larsson är en av dom mer rutinerade spelarna i den svenska EM-truppen. Men i klubblaget Sunderland har Larsson fått sparsamt med speltid och är lite av ett frågetecken.

– Det har gjort att jag kunnat jobba på annat, säger han.

Sunderland och Sebastian Larsson klarade sig på målsnöret kvar i Premier League. Men personligen har mittfältaren, som gör sitt tredje stora mästerskap för Sverige, haft en speciell säsong.

Den första riktiga skadan i karriären och sparsamt med speltid i Sunderland. Något som gjort att uppladdningen till den här landslagssamlingen sett annorlunda ut.

– Jag försöker se det positivt. Jag har fått tid att jobba på mycket annat som man annars inte har tid med. Nu är jag tillbaka och känner mig frisk och kry igen. Det hela har givit resultat och det hoppas jag kommer synas på planen nu, säger Sebastian Larsson.

Hur ser du på dina chanser att ta en plats i startelvan?

– Goda. Det här därför jag är här och det är mitt mål. Men konkurrensen är hård och det ska den vara. Vi ska se till att vi alla är redo så får vi se vilka Erik (Hamrén) väljer.

Den snart 31-årige Larsson har varit i England och Premier League i 15 år. Han har mött de flesta spelarna och kan många av lagen ut och in. Leicesters överraskande framgång det här året är något som även imponerat på en Premier league-kännare som Larsson.

– Alla trodde att de skulle tappa, men de var extremt starka och vann med all rätt. Värdiga vinnare, säger han.

Hur ser du på möjligheten att Sverige blir EM:s Leicester?

– I fotboll kan allt hända, så varför inte? Vi är långt ifrån favoriter att ens gå vidare från gruppen, men vi tar ett steg i taget och så får vi se vad som händer.

Lyssna även på Jimmy Durmaz om tillvaron kring EM-uppladdningen i ljudklippet nedan.

Mer om Herrlandslaget

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".