Real Madrid's Danilo till vänster tjafsar med Atletico Madrids Gabi under matchen i La liga den 27 februari 2016. Foto: TT
Foto: TT

Richard Henriksson: "Atletico får lyfta CL-bucklan"

Experten: "Diego Simeone får springa ärevarv med bucklan"
4:54 min

Två lag i form kommer att bjuda på en jämn Champions league-final. Det tror Radiosportens expert Richard Henriksson som tippar att Atletico Madrid slår Real Madrid.

Hur det än går kommer Champions league-bucklan att hamna i Madrid. Frågan är om det är Atletico Madrid eller Real Madrid som får höja den.

Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson har sin favorit klar – Atletico.

– Det är en väldigt öppen match. Men tittar man på hur lagen är komponerade och på resultaten när lagen har mötts de senaste säsongerna får ett visst favoritskap ligga på Atletico, säger Richard Henriksson.

Vad blir det för typ av match?

– Real Madrid har klart mest bollinnehav och Atletico, som alltid, inriktar sig på försvar. Det man är så skickliga på är att man vågar och klarar av att låta motståndarna ha bollen högt i banan.

Vad finns det för intressanta dueller i matchen?

– En nyckel blir Christiano Ronaldo som ligger bakom det mesta som händer framåt för Real Madrid. Där har Atletico varit skickliga på att få honom isolerad. När han ligger kvar vid mittlinjen och väntar på att den första passningen ska gå upp till honom har Atletico tidigare varit enormt skickliga på att skära av den passningsvägen.

Andra dueller?

– Jag tror att Diego Simeone har väldigt stor respekt för Gareth Bale. Där blir det lite intressant att se hur Simeone tänker. Hur mycket vågar man släppa Bale?

Hur är lagens form just nu?

– Fantastik fin, framför allt Real Madrids. Man vann ju de tio sista matcherna i ligan. Atletico orkade inte hela vägen i titelracet, spelade bort sig med en omgång kvar.

– Men man är ju stärkta av hur bra de har gått i de avgörande matcherna i Champions league. Man har slagit ut Bayern München och Barcelona. Real har haft en lättare väg och inte satts på prov på samma sätt, säger Richard Henriksson.

Avspark klockan 20.45

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".