Jonas Källman missar OS.
Jonas Källman missar OS. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Jonas Källman missar OS

Sveriges handbollsherrar tvingas klara sig utan en nyckelspelare i OS.
Jonas Källman måste tacka nej på grund av skada.
– Oerhört tungt, säger han.

Källman har haft ett tungt halvår. Under EM i januari hade han stora ryggproblem, och i OS-kvalet i april drabbades han av en hjärnskakning.

Nu står det klart att vänstersexan missar OS i augusti.

– OS-silvret i London är mitt kanske starkaste landslagsminne och jag hade gärna spelat även i Rio, men när jag känner att jag inte kan göra mig själv rättvisa med den hårda och intensiva belastning som uppladdningen och turneringen innebär är det bättre att kliva åt sidan, säger Källman i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Det är inget att sticka under stolen med att det känns väldigt, väldigt jobbigt, säger Källman.

Att Källman är besviken går inte att ta miste på.

– Det var ett oerhört tungt beslut att fatta, men min kropp säger tyvärr nej.

Förbundskapten Staffan Olsson hade gärna haft med Källman.

– Jonas har varit en oerhört viktig spelare för oss såväl defensivt som offensivt och det känns förstås tungt att han inte är tillgänglig i varken VM-kvalet eller OS, säger han, och fortsätter:

– Jonas har hela tiden varit öppen med sina tankar så det kommer inte som en jätteöverraskning, men vi hade ändå förhoppningar om att vi skulle få med honom. Han känner att hans kropp inte klarar en OS-satsning och vi får respektera det.


Mer om Handboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".