Träningsbild
Emil Forsberg skriver autograf och storpublik när Sverige tränade. Foto: Andreas Lundin

Rapport från dagens träning: Allbäck briljerade

Radiosporten följde landslagets första öppna träning på Örebäcksvallen i Båstad. Här är våra sammanfattande punkter.

Vilka deltog? 

Alla spelare var med i kollektiva träningen förutom Kim Källström och Oscar Lewicki som tränade lugnt för sig själva. De väntas vara med för fullt i morgon.

Vilka övningar? 

Efter lite uppvärmningsövningar med bland annat kvadraten blev det matchspel Zlatan Ibrahimovics lag gjorde klart flest mål.

Störst jubel?

När Zlatan Ibrahimovic gjorde sitt första mål under matchspelet. Då hade de unga fansen ropat Zlatans namn en bra stund innan.

Tre största snackisarna:

1) Publikrekord. Skolbarnen i Båstad hade fått ledigt för att följa träningen. Cirka 3 000 åskådare var på plats, publikrekord med råge för Örebäcksvallen.

2) Allbäcks comeback. Landslagets players manager passade på att vara med i träningen då Källström och Lewicki vilade. Allbäck bjöd bland annat på en läcker klack-assist. Om han hade kunnat ta ut sig själv till EM-premiären hade han nog funderat över det...

3) Vädret. I går åskade det och spöregnade i Båstad. I dag var det nära 30 grader och sol. Varför är det aldrig lagom?

Vad händer i morgon?

Det är öppen träning en kvart på Örebäcksvallen kl 10.45. Radiosporten är på plats och ger er senaste nytt, framförallt i våra sociala medier.

Mer om Fotbolls-EM 2016

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".