Foto: TT
Lotta Schelin. Foto: TT

Guide: Förutsättningarna inför Polen

Sverige möter Polen i EM-kvalet.
Radiosportens Petra Svensson ger dig förutsättningarna.

Vad: EM-kval
När: 18:00
Sändningstid: Från klockan 18 i P4 och direkt i Sveriges Radio Play.
Förutsättningarna: Sverige toppar gruppen efter fyra raka segrar och 10-0 i målskillnad. Polen ligger näst sist på 7 poäng, samma som trean Danmark.

Läget i Sverige: Linda Sembrant kommer inte spela på grund av en fotskada. Caroline Seger avstod sista träningen dagen före match på grund av skadekänning i vaden och ville inte riskera någonting. Men förhoppningen är att hon spelar, beslut tas matchdag.

Expert Anette Börjesson om Polen:
– En bra fotbollsnation även på damsidan och har haft framgångar bland ungdomslandslagen dom senaste åren vilket gör att det kommit fram yngre spelare nu som gör skillnad i laget. Kanske inte har den bredden som Sverige har men är ett lag som inte ska underskattas.


Preliminär startelva för Sverige: (4-3-3)
Hedvig Lindahl – Jessica Samuelsson – Amanda Ilestedt – Emma Berglund – Magdalena Eriksson – Caroline Seger – Lisa Dahlkvist – Kosovare Asllani – Sofia Jakobsson – Lotta Schelin – Olivia Schough

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".