Martin Olsson.
Martin Olsson känner sig allt bättre. Foto: TT Foto: BJÖRN LINDGREN /TT NyhetsbyrÃ¥n

Olsson redo för Wales - hyllar samarbetet med Forsberg

Martin Olsson: "Jag gillar Emil"
3:50 min

Martin Olsson tränade idag för fullt med resten av laget och känner sig redo för spel både i EM-genrepet mot Wales på söndag och i EM-premiären mot Irland.

- Jag kanske behöver en vecka till för att det ska kännas riktigt bra. Men jag känner ingen smärta och tror jag kommer spela någon halvlek mot Wales, säger Olsson.

Det var i sista ligamatchen för säsongen med Norwich som Martin Olsson fick kliva av efter tio minuter med känning i ljumsken. Beskedet från klubbläkaren var först att EM var över.

- Man blev så klart irriterad. Det var tufft första dagarna. 

Får att nå maxform väntar nu massage, isbad och en extra vilodag med kompisarna i Helsingborg. Det som framförallt hämmar Martin Olsson är att ta långa maxlöpningar.

- De små snabba är okej, men det är de långa löpningarna när jag ska ta i hundra procent. Jag gör kanske några till innan matchen mot Wales och några där så kommer det förhoppningsvis vara hundra procent mot Irland.

Hyllar Emil Forsberg

Om Olssons ljumskar inte håller så står unge Ludwig Augustinsson på tur. En spelare som Martin Olsson är imponerad av.

- Ludde gör det riktigt bra. En bra kille. Men jag tänker på mig själv också. Jag är den som vill starta första matchen i EM.

När Martin Olsson spelade EM för fyra år sedan hade han tre olika vänstermittfältare framför sig. Ola Toivonen, Rasmus Elm och Emir Bajrami. I detta EM är Emil Forsberg självskriven mittfältare till vänster. Och Olsson gillar att spela med Forsberg och tycker det är skönt att den positionen känns ganska fast.

- Vi har haft bra samarbete. Vi hittar varandra ganska bra. När han kommer in i banan så överlappar jag. När jag spelat vänsterback tidigare har jag nästan aldrig haft någon vänstermittfältare som spelat under lång tid. Emil har nu kommit in och gjort det bra. Jag gillar Emil. Det är alltid lättare att spela med en kille framför sig som man är van med, säger Olsson.

Koll på irländarna

Martin Olsson kommer i EM-premiären mot Irland ställas mot två lagkamrater i Norwich, Robbie brady och Wes Hoolahan.

- Robbie är snabb och bra vänsterfot, han som har alla fasta situationer. Wes är teknisk, har han en bra dag kan han dribbla bort vem som helst. Men är man tajt på honom är han inte den starkaste,

Men nästan år lär inte Olsson vara klubbkamrat med varken Brady eller Hoolahan. Han bekräftar nu att det finns intresse från andra klubbar och vill inte gärna spela med Norwich som åkte ur Premier League den här säsongen.

- Jag vill spela i Premier League. Om klubben släpper mig. Jag har haft bud innan.

Mer om Fotbolls-EM 2016

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".