Andreas Almgren kan stå över inomhus-VM. Foto: Pavel Kobek/TT
Andreas Almgren. Foto: Pavel Kobek/TT

Almgren skadad – missar resten av säsongen

Förbundskapten Karin Torneklint: ”Verkligen jättetråkigt”
1:30 min

Andreas Almgren skadade foten på stafett-SM för en vecka sedan. Nu kommer beskedet att han tvingas lägga ner tävlingssäsongen – och därmed också drömmen om OS i Rio.

Andreas Almgren siktade på att kvala in till både friidrotts-EM och OS den här säsongen på 800 meter. Men en skada i foten sätter stopp för sommarens satsning.

– Det är jättetråkigt men nu måste jag få ordning på foten som fick sig en rejäl smäll på stafett-SM. Det blir ingen löpning de närmaste månaderna och ska man göra en rejäl återhämtning så är det lika bra att ta ett helt år om det behövs, säger Andreas Almgren till friidrottsförbundets hemsida.

20-åringen slog igenom för två år sedan när han tog brons på junior-VM. Han var också med på senior-VM ifjol, men då lyckades han inte ta sig vidare från försöksheatet.

– Jag lider med honom verkligen, det är en tuff skada och det tar lång tid att bli bra, säger Karin Torneklint, som hade förhoppningar om att Almgren skulle ta sig långt i OS.

– Det var förhoppningar om att han skulle vara med och fightas om en semifinal eller en final på OS, absolut, säger hon.

Almgren får nu ställa in siktet mot säsongen 2017 med höjdpunkten VM i London.

Mer om Friidrott

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".