Erik Hamrén är redo för genrepet.
Erik Hamrén är redo för genrepet. Foto: Janerik Henriksson/TT

Så blir startelvan i EM-genrepet

Erik Hamrén: "Det är en konkurrenssituation"
15 min

Erik Hamrén har bestämt sig.
Han har tagit ut startelvan till genrepsmatchen inför EM.
Det blir Erik Johansson som blir mittback bredvid Andreas Granqvist.
– Det ska bli spännande att se Erik, säger Hamrén.

Den kanske mest ovissa platsen i den svenska EM-startelvan är vem som ska spela mittback bredvid Andreas Granqvist. Mot Slovenien i måndags för Viktor Nilsson Lindelöf en halvlek och Pontus Jansson en.

I morgon, mot Wales på Friends Arena, blir det i stället Erik Johansson som får inleda matchen.

– För det första vill jag se Erik. Det är väldigt jämnt där. Jag är väldigt nöjd med Viktor och han är tagit chansen. Det är väldigt tufft mellan dem, säger Hamrén.

– Jag måste även berömma Pontus Jansson. Vi har haft lite stökigt med mittbackar under min tid men det känns som vi lämnar över bra till nästa gäng.

Men mittbacksplatsen är inte den enda som är osäker. En annan spelare som får inleda på bänken i morgon men är med i diskussionerna om en startplats i EM är Jimmy Durmaz.

– Jag försöker jobba på samma sätt som tidigare och informera varför man ställer över en viss spelare. Det är en konkurrenssituation. Jag har självklart pratat med Viktor Nilsson Lindelöf och Jimmy Durmaz exempelvis, men det gör man med flera och annars också, säger Hamrén.

Det lär bli ett flertal byten i morgon. Hamrén berättade exempelvis att Oscar Lewicki max kommer att spela en halvlek i morgondagens match.

Sveriges startelva

Målvakt: Andreas Isaksson
Försvarare: Mikael Lustig, Erik Johansson, Andreas Granqvist, Martin Olsson
Mittfältare: Sebastian Larsson, Oscar Lewicki, Kim Källström, Emil Forsberg
Anfallare: Marcus Berg, Zlatan Ibrahimovic.

Mer om Fotbolls-EM 2016

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".